top of page

December 11, 2016

Een nieuwe start

Beste walkers,

YNWA werd 10 jaar geleden opgericht door Luc Derwael. Dit o.a. om iedereen die Luc de techniek van het Nordic Walken had aangeleerd de kans te geven, minstens 1 maal per maand een mooie walking, in groep, te kunnen maken. Met de tijd groeide deze groep uit tot meer dan 100 leden. Verschillende leden gingen naast YNWA een lokale walkinggroep vormen met eigen walking activiteiten. 

Binnen YNWA is er de laatste maanden heel wat gebeurd. Na het ontslag van het bijna volledige bestuur hebben verschillende onder ons de koppen bij elkaar gestoken en daaruit is een nieuwe organisatie gegroeid. Vandaag is het zover, het nieuwe bestuur neemt het over.

Herman, Eveline, Luc, Roland, Linda en Hans, onze dank voor jullie inzet, jullie enthousiasme en de mooie walkings die jullie voor ons uitstippelden.  Jullie hebben een mooie organisatie nagelaten die wij, met het nieuwe team verder kunnen uitbouwen.

Wij van het nieuwe team hebben niet stilgezeten. We zijn fier al enkele van onze plannen bekend te maken.
 

  • 21 en 22 januari 2017 de jaarlijkse zeewalking van De Panne naar Bray           Dunes en terug. Info volgt binnen de 2 weken

 

  • 12 februari 2017 grote Kick-off party voor alle YNWA walkers. Eerst een deugdoende walking met afstand en snelheid naar ieders keuze en vermogen (14 km voor de doorstappers; 11 km voor de gevorderden; 8 km voor de rustige walkers) gevolgd door een gezellig samenzijn met drankje en hapje

  • vanaf maart blijven we iedere eerste zondag van de maand een walking organiseren en in augustus een stads-walking

  • we gaan naar Oostenrijk, noteer de data reeds in je agenda (17-24 juni en 16-23 september). Nadere info volgt.

  •   … … … ideeën te over, en ook jullie suggesties zijn welkom.


Eén van de komende weken krijg je ook de uitnodiging om je lidgeld en verzekering te betalen. Je eigen deelgroep bracht je al op de hoogte van de nieuwe formule. We verlagen het lidgeld tot 3 euro en vragen 10 euro voor de verzekeringspremie. De jaarkaart blijft 20 euro per persoon voor de 11 walkings. Indien je geen jaarkaart wenst maar toch regelmatig een walking mee wil doen betaal je 5 euro voor een halve dag en 8 euro voor een dagwalking.

Onze website is toegankelijk voor iedereen. Je hebt geen code meer nodig om in het gedeelte leden te gaan. Probeer het onmiddellijk en geniet van de fotoreportage van onze laatste walking in Oudergem. Onze dank gaat naar het ZA Team voor de organisatie en vooral voor die lekkere koekjes van Sint Niklaas. 

Ons team heeft enkele kleine wijzigingen ondergaan. Irma Janssens vertegenwoordigt de Pajotse Walkers en zal ook het contact met YNWA Dworp op zich nemen. We heten ook onze nieuwe webmaster welkom. An Vanderstraeten neemt de moeilijke taak van Hans over. En we zijn nog op zoek naar een fotomaster. Hij/zij verzamelt de foto’s die tijdens de activiteiten getrokken zijn, selecteert en eventueel bewerkt ze, om ze dan op de website te plaatsen. Iedereen die zich geroepen voelt is welkom.

Hebben jullie vragen of opmerkingen a.u.b. laat het ons weten. 

We gaan er samen voor want je weet,” You Never Walk Alone !”                

Lutgarde, Ann, Willy en Katrien
Annemie, Irma, Greta en Dany

October 12, 2016

Op zoek naar een nieuw bestuur

Toen eind augustus het bericht kwam dat het huidige bestuur op zoek ging naar een nieuwe voorzitter en enkele andere bestuursleden waren we met zijn allen wat verdwaasd en vroegen ons af... hoe verder?  Enkelen onder ons verzamelden zich om na te gaan of we verder wilden en hoe we verder wilden.  Unaniem waren we voor de verderzetting van onze walkingclub en langzaam maar zeker tekende zich ook een idee af hoe.
Nordic Walking is onze hoofdbezigheid, walkings organiseren is het middel, het sociaal contact hierbij is zeer belangrijk en de inbreng van de leden primordiaal.

Graag stellen we jullie het nieuwe bestuur voor!
 • Lutgarde Michielsen,  voorzitter
 • Ann Desmet,  secretaris
 • Willy Vanderstraeten,  penningmeester
 • Katrien Eggermont,  walking coördinator.

Deze raad van bestuur wordt uitgebreid met een vertegenwoordiging van de verschillende deelgroepen.  Dit worden voor
 • De Pajotse Walkers,  Willy Massaer
 • YNWA Leuven, Greta Peeters
 • ZATeam,  nog nader te bepalen
en Dany De Baere als vertegenwoordiging voor de 'onafhankelijke' walkers.

Begin december 2016 nemen zij het officieel over van het huidige team.

Ondertussen gaan onze activiteiten gewoon door en noteer al volgende data in jullie kalender:
November:  zondag 6, walking in Louvain-la-Neuve met begeleiding van Raymond & Chris
December:  zondag 4, walking in Oudergem met begeleiding van Annemie
Januari 2017:  za 21 & zo 22,  onze jaarlijkse strandwalking met vertrek in De Panne onder begeleiding van Dany & Lut
     <verschoven data vanwege de hoogwater-standen>
Februari:  zondag 12, walking in Linden - gevolgd door een nieuwjaarsreceptie waar het nieuwe team zich voorstelt, hun intenties, het jaarprogramma... en uiteraard een heildronk op een prachtig walkingjaar en op onze walkingclub You Never Walk Alone !

Please reload

bottom of page