Sint-Pieters-Leeuw

De Pajotse Walkers nodigen je uit voor een prachtige walk aan het begin van het Pajottenland en aan de rand van Brussel

We vertrekken vanuit het prachtige Colomapark in het hartje van Sint Pieters-Leeuw, waar zoals al velen onder jullie weten, de mooiste rozentuin gelegen is van Europa. 

Van hieruit stappen we naar Vlezenbeek, een deelgemeente van SPL en het eerste dorp na Anderlecht een van de Brusselse gemeenten, via mooie landelijke wegen.

We komen heel dichtbij het Erasmus ziekenhuis dat binnenkort gaat vernieuwd worden, maar zien ook het nieuwe Bordet ziekenhuis dat in 2020 wordt geopend samen met een verpleegsterschool en verschillende nieuwe faculteiten. Er is dan ook veel nood aan studentenwoningen.

Daarom wordt een volledig nieuw dorp dat in Anderlecht aan de rand van Vlezenbeek gebouwd. De eerste bewoners zijn reeds verhuisd en al vele studenten hebben er een kot of studio gevonden.

Ook de metro is hier reusachtige ondergrondse, maar ook bovengrondse werken aan het uitvoeren. Een tunnel van 900 m lang waar alles ondergronds zal komen : bureaus, onderhoud en herstelling van de metrostellen en ook een metrowash.

We stappen hier eerst langs een uitgewerkte meditatieweg en daarna komen we terug via rustige wandelwegen en langs de Zuun dus ook met weinig hoogteverschillen!

Jullie zullen kunnen zien dat hier nog heel veel groen en prachtige paadjes zijn, waar we volop van gaan genieten. 

Je kan kiezen uit volgende trajecten

  • een traject van 12 km voor de gevorderde walkers

  • een traject van 15 km voor de gedreven walkers

Na de walk worden jullie nog verwend met iets leuks en lekker.

Wie wil kan na de walking iets gaan drinken en/of eten in de Koetsier, midden in het Colomapark, vlakbij de startplaats.  OPGELET! Menukeuze doorgeven voor 18 november!

Zin om mee te walken?

Schrijf je vandaag nog in

Je krijgt een e-mail met de bevestiging van je inschrijving. 

De info over vertrekplaats vind je op het blad "startplaatsbevestiging"

© 2019 An Vanderstraeten