Hof-ten-Hout

Sint-Genesius-Rode

Zondagochtend 2 februari 2020

De Pajotse Walkers nemen u mee op de Hof-ten-Houtwandeling die we met wat extra kilometers hebben verlengd.

Sint-Genesius-Rode telt maar liefst elf beschermde hoeves. De Boesdaalhoeve, waarin het gemeenschapscentrum van vzw ‘de Rand’ is ondergebracht, en de Blarethoeve langs de drukke Waterloosesteenweg zijn ongetwijfeld de meest bekende.

Maar te midden van de velden, op de grens van Waterloo en Eigenbrakel en enkel te bereiken via niet al te beste baantjes, bevindt er zich ook een pareltje: de Sint-Gertrudishoeve, gebouwd in 1844 waar oorspronkelijk de Raffinerie de Waterloo gevestigd was. Maar daarvoor werd in 1836 een groot deel van het Zoniënwoud gerooid en zo ontstond het Waterloo’s veld dat in 1982 werd beschermd.

Op het hoogste punt van de walk zie je bij helder weer de Leeuw van Waterloo (grondgebied Eigenbrakel).

We komen langs het Chateau Chenois, vroeger een klooster nu een WZC en daar wandelen we in Le Bois des Bruyères.

De 1ste sporen van de hoeve Hof- ten- Hout vinden we reeds in 18de eeuw. Helaas brandde het gebouw in 1970 bijna volledig uit maar het werd heropgebouwd.

We verwachten jullie om 09.15 uur en na een korte opwarming vertrekken we daar om 09.30 uur stipt voor een 

  • een walking van 12 km met weinig hoogtemeters

  • een walking van 15 km die ons via Zevenbronnen en een  stevige klim langs het golfterrein naar Eigenbrakel brengt en verderop aansluit op het parcours van de 12 Km.

 

De regen van de voorbije dagen heeft wel gezorgd voor een drassige ondergrond en daarom zijn waterdichte stapschoenen aangeraden. Voorzie voor na de walk ook een paar reserve schoenen.

  

Na de walk bieden we jullie de mogelijkheid aan om iets te drinken en/of te eten in het Grieks restaurant Mykonos. OPGELET! Menukeuze doorgeven voor 28 januari! 

Tot zondag 2 februari !

De Pajotse Walkers

Zin om mee te walken?

Schrijf je vandaag nog in

Je krijgt een e-mail met de bevestiging van je inschrijving. 

De info over vertrekplaats vind je op het blad "startplaatsbevestiging maandwalking"

© 2019 An Vanderstraeten