Ter Rijst

Master logo YNWA 200PPI 470x470mm afdrukkwaliteit.jpg

Zondag 6 november 2022 om 13u30

Ter Rijst, grondgebied Pepingen bevindt zich ten westen van Halle vlakbij de steenweg die Asse met Edingen verbindt

De Pajotse Walkers nodigen alle walkers uit voor een prachtige herfstwandeling in een mooi bebost kasteeldomein van ongeveer 50 Ha groot met fraaie waterpartijen en een imposant neoclassicistisch kasteelgebouw daterend van rond het jaar 1775.

Kasteel Ter Rijst.png

Al tijdens de middeleeuwen stond hier een kasteel, maar wat we nu zien is een nieuwe versie die in 1869 werd gebouwd. Ook het landschapspark met de vele vijvers dateert van die periode.

Bos Ter Rijst.png

Het bos van Ter Rijst telt vele inheemse bomen zoals lijsterbes, zwarte els, wilg en kastanje. De rijke struikenvariatie bevat onder meer sleedoorn, éénstijlige meidoorn, rode kornoelje, kardinaalsmuts, gewone vlier, veldolm en haagbeuk.

Leuke anekdote: In het bosreservaat ligt een ijskelder verborgen. In de winter lieten de kasteelheren de kelder vullen met duizenden kilo's ijs en aangestampte sneeuw. Door de goede isolatie bleef het ijs bruikbaar tot de volgende herfst. Het diende voor het koelen van melk en boter, maar ook om roomijs te maken. Een grote luxe in een tijd toen er nog geen ijsfabrieken of koelkasten bestonden. In de ijskelder huizen tegenwoordig vleermuizen.

We bieden jullie volgende walkings aan:

  • een walking van 11 km

  • een walking van 15 km

Het terrein is licht glooiend, dus weinig hoogtemeters.

We voorzien geen mogelijkheid tot gezamenlijk eten, maar wie iets wil eten of drinken kan terecht op 2,5 km van de parking.

"In d’erfzonde",

steenweg op Asse 40,

1540 Herne (Kokejane) 

tel.  +32 476 71 18 63

website: www.derfzonde.be

Jullie moeten zelf zorgen voor de reservatie van het eten!

Zin om mee te gaan? Schrijf je hieronder in...